Voormalig koetshuis, Den Haag
Verscholen achter de gesloten gevel van een voormalig koetshuis ligt deze prachtige stadswoning. Kracht versus balans en restauratie van historie versus innovatieve nieuwbouw gaan in dit huis hand in hand. Het hoge niveau van het bouwkundige werk alsmede de exactheid en perfectie van en in ieder detail zorgt voor een hoge kwaliteit van de beleving en het gebruik. Het historisch voorhuis en het achterhuis van staal en glas zijn in een samenspel van oud en nieuw met elkaar verweven. In ere hersteld oud en grof metsel- en voegwerk gaan daar samen met recht staal en glaswerk en Italiaans marmer en design. Daar waar de voorgevel zich in rust presenteert, verwondert het huis iedere bezoeker vanaf de binnenkomst. Het huis is door een landschapstuin in Engelse stijl omgeven, die, wanneer je er doorheen wandelt na iedere hoek verwondering of een nieuwe beleving geeft. Toch zijn licht, ruimte en materiaal er net als in het woonhuis in perfecte harmonie met elkaar.

StijnvandenBoogaard Architecture is een groeiend architectenbureau, gevestigd in het centrum van Den Haag. Met ons team van architecten, projectleiders, tekenaars en bouwkundigen werken wij dagelijks aan een breed scala aan projecten, variërend van binnenstedelijke herontwikkeling, herbestemmingen, restauratie op het gebied van nieuwbouw en exclusieve private opdrachten. Onze opdrachtgevers zijn grote particulieren, ontwikkelaars, overheden en het bedrijfsleven.
Ons team bestaat uit architecten, projectleiders, tekenaars en bouwkundigen van verschillende nationaliteiten. Zij werken onderling veelvuldig samen en onderhouden, ook met externe adviseurs, intensieve contacten. Zij hebben allen ervaring met complexe opgaven op het terrein van hoogbouw en stedenbouw en exclusieve, private opdrachten. Ons team heeft oog voor detail, een goede feeling met architectuur en een passie voor mooie ontwerpen.
Wij werken innovatief en toekomstgericht, met aandacht voor het programma van wensen en oog voor detail. Daarmee leveren wij een bijdrage aan tijdloze architectuur, die recht doet aan de omgeving, de gebruikers, de functie en beleving.
Iedere ontwerpopgave is uniek. Iedere opdrachtgever is uniek. Daarom denken wij niet in concepten, maar vertalen wij de specifieke wensen van iedere opdrachtgever naar een uniek en goed passend ontwerp. Licht, beleving, duurzaamheid, materiaalkeuze en kleur zijn hierin voor ons onmisbare ingrediënten. De prachtige projecten waar wij als bureau invulling aan mogen geven, inspireren ons om onszelf steeds weer te vernieuwen en uit te dagen.
Ons bureau ontwerpt niet alleen, wij nemen desgewenst ook het traject van aanbesteding voor onze rekening, evenals het projectmanagement, de bouwbegeleiding en het ontwerpen van tuin en interieur.

Menu