Hof van Spalier, Woningbouw, Zandvoort
De Kostverlorenstraat ligt op een bijzondere locatie in Zandvoort, aan de rand van de duinen. Het pand dat ons gevraagd werd te transformeren tot een zestal ruime appartementen is een monumentaal pand, dat oorspronkelijk diende als een koloniehuis voor Amsterdamse kinderen en dat daarna jaren is geëxploiteerd door gezondheidzorginstellingen. Op het omliggende terrein worden eveneens vijf vrijstaande woningen gebouwd. Alle woningen kunnen met de auto worden bereikt via een nieuw aangelegde binnenstraat. Het monumentaal en kleinschalige appartementengebouw wordt op alle verdiepingen uitgebreid. Het toegevoegde volume sluit qua karakter en vormgeving goed aan op het bestaande. Alle appartementen zijn ruim en hebben een overzichtelijke structuur. Zij bieden mogelijkheden om kamers samen te voegen of nieuwe ruimtes te maken. De appartementen op de begane grond hebben een mooie tuin, de appartementen op de verdiepingen een breed balkon.
De vrijstaande villa’s op het omliggende terrein zijn gericht naar de Kostverlorenstraat. De situering van de villa’s versterkt de ritmiek van het geheel en is zowel karakteristiek voor de omliggende bebouwing als passend bij de stedenbouwkundige sfeer van de straat. De villa’s zijn ruim van opzet en hebben een klassieke vormgeving. De glazen serres aan de voorgevel zorgen in combinatie met houten pergola’s voor een aangenaam karakter.

StijnvandenBoogaard Architecture is een groeiend architectenbureau, gevestigd in het centrum van Den Haag. Met ons team van architecten, projectleiders, tekenaars en bouwkundigen werken wij dagelijks aan een breed scala aan projecten, variërend van binnenstedelijke herontwikkeling, herbestemmingen, restauratie op het gebied van nieuwbouw en exclusieve private opdrachten. Onze opdrachtgevers zijn grote particulieren, ontwikkelaars, overheden en het bedrijfsleven.
Ons team bestaat uit architecten, projectleiders, tekenaars en bouwkundigen van verschillende nationaliteiten. Zij werken onderling veelvuldig samen en onderhouden, ook met externe adviseurs, intensieve contacten. Zij hebben allen ervaring met complexe opgaven op het terrein van hoogbouw en stedenbouw en exclusieve, private opdrachten. Ons team heeft oog voor detail, een goede feeling met architectuur en een passie voor mooie ontwerpen.
Wij werken innovatief en toekomstgericht, met aandacht voor het programma van wensen en oog voor detail. Daarmee leveren wij een bijdrage aan tijdloze architectuur, die recht doet aan de omgeving, de gebruikers, de functie en beleving.
Iedere ontwerpopgave is uniek. Iedere opdrachtgever is uniek. Daarom denken wij niet in concepten, maar vertalen wij de specifieke wensen van iedere opdrachtgever naar een uniek en goed passend ontwerp. Licht, beleving, duurzaamheid, materiaalkeuze en kleur zijn hierin voor ons onmisbare ingrediënten. De prachtige projecten waar wij als bureau invulling aan mogen geven, inspireren ons om onszelf steeds weer te vernieuwen en uit te dagen.
Ons bureau ontwerpt niet alleen, wij nemen desgewenst ook het traject van aanbesteding voor onze rekening, evenals het projectmanagement, de bouwbegeleiding en het ontwerpen van tuin en interieur.

Menu