Hof van Spalier, Woningbouw, Zandvoort
De Kostverlorenstraat ligt op een bijzondere locatie in Zandvoort, aan de rand van de duinen. Het pand dat ons gevraagd werd te transformeren tot een zestal ruime appartementen is een monumentaal pand, dat oorspronkelijk diende als een koloniehuis voor Amsterdamse kinderen en dat daarna jaren is geëxploiteerd door gezondheidzorginstellingen. Op het omliggende terrein worden eveneens vijf vrijstaande woningen gebouwd. Alle woningen kunnen met de auto worden bereikt via een nieuw aangelegde binnenstraat. Het monumentaal en kleinschalige appartementengebouw wordt op alle verdiepingen uitgebreid. Het toegevoegde volume sluit qua karakter en vormgeving goed aan op het bestaande. Alle appartementen zijn ruim en hebben een overzichtelijke structuur. Zij bieden mogelijkheden om kamers samen te voegen of nieuwe ruimtes te maken. De appartementen op de begane grond hebben een mooie tuin, de appartementen op de verdiepingen een breed balkon.
De vrijstaande villa’s op het omliggende terrein zijn gericht naar de Kostverlorenstraat. De situering van de villa’s versterkt de ritmiek van het geheel en is zowel karakteristiek voor de omliggende bebouwing als passend bij de stedenbouwkundige sfeer van de straat. De villa’s zijn ruim van opzet en hebben een klassieke vormgeving. De glazen serres aan de voorgevel zorgen in combinatie met houten pergola’s voor een aangenaam karakter.

Menu