Max Euwe Kwartier, MEK31, Brainpark Rotterdam
Het meest zuidelijke stadsblok MEK 31, ontworpen door STIJNVANDENBOOGAARD ARCHITECTURE, markeert de zuid-kop en het aanzicht vanaf de Van Brienenoordbrug en de Erasmus Campus zijde. Zowel de toren als de onderbouw tonen een eenduidige lardering van licht betonnen vloerranden met daartussen een verfijnd gevelgrid. Grid, materialiseren en detaillering tonen een rustige en verfijnde dynamiek in zowel de grootvormigheid als in close-up. Verspringende balkons en loggia’s in combinatie met terrasserende daktuinen aan de parkzijde geven dit woongebouw, met 233 appartementen, een plezierige woonbeleving en de menselijke maat. De voet en plint van MEK31 geeft en heeft toegang tot alle faciliteiten, zoals de publieke ruimten met horeca, kantoren, de mobility hub, het groene openbare binnen gebied, het park en het wonen.

Het Max Euwe Kwartier (MEK) trapt de transformatie van Brainpark I in Rotterdam af met een ensemble voor wonen en voorzieningen in een groene omgeving. In opdracht van BAKKERS | HOMMEN ontwerpen STIJNVANDENBOOGAARD ARCHITECTURE, ZZDP Architecten en GROUP A drie stadsblokken aan de Kralingse Zoom. Het programma combineert 749 middenhuur appartementen met horeca, gemeenschappelijke voorzieningen en groene buitenruimte ontworpen door OKRA landschapsarchitecten.
Het masterplan Brainpark I van de gemeente Rotterdam transformeert het voormalige kantorenpark naar een groene multifunctionele wijk aan de rand van Kralingen Oost. Met een karakteristiek gebouwensemble aan de Kralingse Zoom, vormt het Max Euwe Kwartier de eerste schakel in deze Rotterdamse stadsontwikkeling. Het ontwerp sluit nauw aan op de Esplanade, de toekomstige wandelpromenade die metrostation Kralingse Zoom met de Erasmus Universiteit verbindt. De intensivering van hoogwaardig OV-netwerk en verbetering van het stedelijk fietsnetwerk in de toekomst, versterken de binnenstedelijke kwaliteiten van deze plek