Smit en de Wolf, Den Haag
Deze opgave betrof een restauratie en totaalrenovatie, inclusief interieur werk van een rijksmonument uit het einde van de 19e eeuw nabij het Vredespaleis in Den Haag. Het was een spel van weghalen versus behouden, van conserveren versus vernieuwen, waarbij uiteindelijk het DNA van het pand weer voelbaar werd. Door een lift in het schalmgat/vide weg te halen, konden wij het trappenhuis in ere herstellen. Mede daardoor, maar ook door een goede toepassing van natuurlijk en kunstlicht, zorgvuldig gekozen materialen en het verduurzamen van de installaties, kon het kantoor, binnen alle monumentale entiteiten, weer optimaal functioneren. Het gebouw werd door de aanpassingen bovenal een lichte en plezierige werkomgeving, waar de fijne, ruimtelijke beleving weer voelbaar is.

Menu