Voormalige dokterswoning

StijnvandenBoogaard Architecture verzorgde voor dit gemeentelijke monument in de Wassenaarse dorpskern een omvangrijke, complexe en hoogwaardige restauratie, verbouw en nieuwbouw. Tot in detail is met waardering voor en handhaving van het monument, door het bureau als controlerend en uitvoerend orgaan, een nieuw familiehuis gecreëerd. Hierin is een fijn ensemble gevormd van het monumentale, de nieuwbouw en het interieur. De mogelijkheid ruimtes te schakelen, het doordachte spel van licht en lichtinval en de synergy tussen gebruik en beleving, maken dit tot een uniek ontwerp. Naast de volledige architectuuropgave die wij namens de opdrachtgever hebben uitgevoerd, heeft StijnvandenBoogaard Architecture ook de taak gekregen de regie te voeren voor wat betreft de ontwikkeling en uitvoering van tuinplan en het interieur. Het resultaat is een verfijnd en van alle conform voorzien familiehuis met een eigentijds en toch tijdloos interieur en een stille omsloten tuin in de context van het historische dorpshart van Wassenaar.

  • Lokatie: Wassenaar